Månedlig arkiv: JUNI 2012


27.06.12

Restene av rundkirken har en uvurderlig verdi


innovaeditor/assets/admin/800px-Domkirkeruinene-Hamar.jpg
Den puritanistiske bygningsverneren vil kunne hevde at det er en selvmotsigelse å gjenoppbygge en ruin med nye materialer.

Restene av rundkirken har en uvurderlig verdi som bygninghistorisk kilde, desto større grunn til å gjenreise en bygning som kan beskytte restene mot frost og fuktighet.

En gjenreist rundkirke kan bli et spennende monument hvor modernitet og middelalder både kan kontrasteres , men kan like gjerne også spille på lag med hverandre.

Internasjonalt sett kan det nye bygget bli like interessant som ruinen, det kan vekke oppsikt og trekke til seg mange mennesker.

Ruinen kan bli en del av det nye bygget, som ikke bare ivaretar restene, men fremhever de, setter de inn i sin historie.

Rundkirken vil dermed få tilbake sin unike siluett, vi vil få tilbake skjønnheten, historien og forgjengeligheten.

Vernebygget i Hamar ble muliggjort takket være en ...

LES HELE ARTIKKELEN


publisert av Rundkirkens Venner  27.06.12 22:27  kommentarer (0)27.06.12

Vignette of The Norbertine Life at St. Michael's Abbey


St. Michaels Abbey er et fellesskap av Norbertine Canons Regular i Orange County, California, dedikert til å bevare de hevdvunne tradisjoner i den katolske kirken de siste 900 årene, fremme en levende Kristus-sentrert kultur via sakramentene, og danner morgendagens prester gjennom felles liv, felles bønn og utdanning. St. Michaels Abbey fortsetter å vokse raskt siden starten. Det er nå over 70 prester og seminarister.

Medlemmer av abbediet lever et monastisk liv, som omfatter følgende regelen av St. Augustine, chante tidebønner og messe hver dag, sammen med en aktiv apostolat. Klosteret viktigste apostolat er dens forberedende skole, en kostskole for gutter (9-12) som fokuserer på å forme katolske ledere. Prestene er også involvert i menighetsarbeid, retretter og skriving og oversettelse av åndelige bøker.


publisert av Rundkirkens Venner  27.06.12 22:22  kommentarer (0)
BILDEGALLERI

ARKIV
KATEGORIER