Månedlig arkiv: FEBRUAR 2012


13.02.12

Brenner for byens rundkirkeTØNSBERG: Med tente fakler på Olavskirkens ruiner markerte den nye venneforeningen seg for første gang i bybildet onsdag. De mangler ikke spenstige ideer.

– Hvem snakker om den mørke middelalder?, sa Eivind Luthen med et smil idet han og de andre ildsjelene begynte å tenne de nesten 300 fakkelboksene som var plassert med små mellomrom langs murene etter den gamle klosterkirken.publisert av Rundkirkens Venner  13.02.12 16:24  kommentarer (0)06.02.12

Referat fra møtet 30. januar 2012 i Mariakapellet.


innovaeditor/assets/admin/800px-Mariakapellet_i_Tonsberg.JPG
Siste møte, som var det tredje i rekken, ble innledet av en entusiastisk Eivind Luthen som i lengre tid har vært opptatt av å blåse nytt liv i disse kirkeruinene. 

Dette fortidsminnet har alt for lenge vært preget av en ”Tornerosesøvn”, men er nå fint restaurert av kommunen og Riksantikvaren. Han mente at foreningen måtte legge lista høyt i den forstand at man skaper blest omkring Rundkirken blant folk flest og i lokalpressen.

Statutter for Venneforeningen Ny Rundkirke
Forslag til statutter har i noen uker stått på foreningens hjemmeside til orientering.
På møtet ble forslaget lest opp, og en del endringer og tilføyelser ble foretatt i samsvar med kommentarer fra forsamlingen. Oppdaterte statutter kommer opp på hjemmesiden snarest.

Valg av styre

På møtet 12. januar 2012 ble det nedsatt et interimsstyre som nå ble avløst av et permanent styre.
Følgende personer ble valgt:

...

LES HELE ARTIKKELEN


publisert av Rundkirkens Venner  06.02.12 10:38  kommentarer (0)
BILDEGALLERI

ARKIV
KATEGORIER