31.10.12

Gjenreiser rundkirken


innovaeditor/assets/admin/Gjenreiser-rundkirken.jpg
RUNDKIRKEN: Venneforeningen Ny Rundkirke inviterer byens barnehager til å lage rundkirken i pepperkakedeig. Steinar Høiback står her i ruinene av middelalderens rundkirke, som var den største i Norden.

På sikt ønsker man å gjenreise rundkirken, men i første omgang blir det i pepperkakedeig.

ESPEN JØRGENSEN tekst og foto

Venneforeningen Ny Rundkirke inviterer byens barnehager til å lage rundkirken i pepperkakedeig.

–Vi ønsker også å gjøre barna oppmerksomme på den spennende historien rundt rundkirken, derfor har vi sendt ut invitasjoner til et stort antall kommunale og private barnehager, der vi oppfordrer dem til å lage pepperkakehus, men i rundkirkestil, sier Steinar Høiback i Venneforeningen Ny Rundkirke.

Venneforeningen har avtalt med Tønsberg og Nøtterøy bibliotek at innkomne bidrag skal stilles ut på barneavdelingen fra 1.-15. desember.

–Det vil bli kåret en vinner, den barnehagen som har laget den flotteste og mest kreative pepperkake-rundkirken vil få en fin premie til våren. Da vil vi nemlig arrangere pølsefest i rundkirkeruinen der vi skal fortelle dem spennende historier knyttet til rundkirken, og de vil få en flott tur på byfjorden med Saga Oseberg, sier en smilende Høiback.

Ifølge Høiback vil Venneforeningen Ny Rundkirke i løpet av 2013, invitere kommunens skoler til å delta i et kunst og håndverksprosjekt, der elevene skal lage rundkirken i valgfritt materiale. 

–Dette vil være et opplegg som man kan legge inn i skolenes lokale læreplan, sier Høiback.publisert av Rundkirkens Venner  31.10.12 10:35  


BILDEGALLERI

ARKIV
KATEGORIER